top of page
NDw banner.jpg
datum 2023.png

Den 16–19 oktober är du som brinner för utveckling, gillar att utmanas och längtar efter nya vinklar och perspektiv välkommen till Northern Devs Week! 

 

En vecka fullspäckad med inspirerande och lärorika evenemang för alla utvecklare, programmerare och intresserade.

 

Vi erbjuder ett variationsrikt utbud av föreläsningar, workshops och möjligheter att lära känna nya människor och utöka ditt nätverk. Du kommer att få utforska de senaste trenderna, lyssna till spännande talare och ta del av kunskap som kan hjälpa dig att utvecklas både personligen och professionellt. 

Välkommen till Northern Devs Week!

Northern Devs Week är veckan då du som utvecklare får chansen att umgås med andra i branschen och fördjupa dina kunskaper inom en mängd olika områden. En vecka fullspäckad med inspirerande och lärorika evenemang för alla utvecklare, programmerare och intresserade! 

 

Northern Devs Week är ett initiativ som samlar engagerade, nyfikna deltagare och talare från olika områden. Vi bjuder in dig som brinner för utveckling, gillar att utmanas och längtar efter nya vinklar och perspektiv.

  

Vi erbjuder ett variationsrikt utbud av föreläsningar, workshops och möjligheter att lära känna nya människor och utöka ditt nätverk. Du kommer att få utforska de senaste trenderna, lyssna till spännande talare och ta del av kunskap som kan hjälpa dig att utvecklas både personligen och professionellt.
 

Välkommen till Northern Devs Week!

datum 2023.png
Northern Devs Week logo.png
ndw 2023.jpg

Måndag 16 okt.

ndw ai.jpg

MÅN. 16/10 Kl. 12.00–13.00

CGI

FRAMTIDENS UTVECKLINGSMILJÖ

En inblick i hur artificiell intelligens (AI) förändrar landskapet för systemutvecklare och programmerare. Från ChatGPT och Copilot till Midjourney. Hur kan dessa verktyg förenkla din vardag och vilka fallgropar finns det?

Föredraget kommer ge en kort bakgrund kring tekniken bakom den senaste tidens AI-drivna utvecklarverktyg och ha huvudfokus på praktiska exempel. Vad finns det för verktyg? Hur utnyttjar vi dessa på bästa sätt? Vilka är riskerna?

Om Isak Liljequist

Isak är Data Scientist i AI-teamet på CGI i Karlstad. Hans fokus är huvudsakligen Computer Vision där han jobbat med projekt inom bland annat processoptimering, kvalitetskontroll och feldetektion inom tillverkande industri. Isak har också erfarenhet av Natural Language Processing, främst inom språkmodeller och automated data wrangling.

Vi bjuder på lunch.

Föreläsare: Isak Liljequist

Plats: CGI, Rådhusgatan 17, 831 41 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 30

Språk: Svenska

ndw ide.jpg

MÅN. 16/10 Kl. 16.30–17.30 + AW

KAJ63

MIN RESA FRÅN MJUKVARA TILL EXIT

Under tidigt 00-tal växte det i Östergötland fram en idé om hur det med smart mjukvara skulle gå att hjälpa lokala bredbandsoperatörer att tillhandahålla snabbt bredband även utanför storstäderna. Med teknik och kunskap från dåtidens populära LAN-partyn och entreprenörer från ett lokalt IT-bolag växte en dröm om ett nytt företag fram. Under denna föreläsning kommer Henrik Thurén ge tips på hur det går att omvandla en idé till ett företag.

Det bjuds på mat och dryck med efterföljande AW.

Föreläsare: Henrik Thurén 

Plats: Kaj63, Prästgatan 27, 831 31 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 25 

Språk: Svenska

Tisdag 17 okt.

TIS. 17/10 Kl. 7.00–8.00

SAMLING NÄRINGSLIV

MORGONYOGA PÅ TEGLET

Som ett komplement och kontrast till Northern Devs Week bjuder vi in till morgonyoga praktik. På ren svenska - kom och kör yoga kl 07.00 – 08.00 på Teglet med Maja Bergstrand. Passet är utformat för att skapa mer fokus och öka energi, vilket kan behövas en kunskap intensiv vecka som denna. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är du välkommen!

 

För eventuella frågor eller funderingar kontakta Maja Bergstrand: 
maja.bergstrand@samlingnaringsliv.se

 

Maja är utbildad yogalärare inom Global Yoga. Global yoga är en fysisk och modern yogaform framtagen av Johanna Hector. En yogaform anpassad efter 2000-talets människa, i en värld där vi lever mycket i huvudet. I global yoga ligger fokus på det fysiska och stärker därigenom det mentala och emotionella.

Yogalärare: Maja Bergstrand

Plats: Tegelmagasinet, Biblioteksgatan 9, 831 30 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 15 

ndw cyber safety.jpg
SOPRA STERIA

TIS. 17/10 Kl. 12.00–13.00

Säker utveckling: Verktyg och strategier för hela produktlivscykeln!

I spåret av digitalisering utsätts företag dagligen för cyberhot och sårbarheter, med allvarliga skador som följd. Under denna lunchföreläsning kommer du att få ta del av konkreta verktyg och strategier att tillämpa för säker utveckling i hela produktlivscykeln, för att minska dessa risker.

Denna presentation riktar sig till hela teamet - från design till deploy, inklusive utvecklare, arkitekter, kravare, projektledare och devops. Lär er de senaste trenderna inom säker utveckling och hur Sopra Steria arbetar inom området. Vi kommer att visa praktiska exempel och scenarion för att stärka säkerheten och integrera säkerhetsaspekterna i er utvecklingsprocess. Missa inte chansen att ta del av verktygen som ni kan använda redan nästa arbetsdag!

Vi bjuder på lunch!

Föreläsare: Matias Wurschmidt-Wang

Plats: Sopra Steria, Storgatan 39, 831 33 Östersund

Språk: Svenska

ndw imposter syndrome.jpg
FOREFRONT

TIS. 17/10 Kl. 16.30–17.30

Att övervinna och hantera Imposter Syndrome som systemutvecklare

Forefront bjuder in dig till en paneldiskussion där vi kommer att utforska ämnet Imposter Syndrome inom utveckling och dela insikter om hur man kan övervinna detta. Vårt panelteam av erfarna utvecklare och mer juniora profiler kommer att diskutera strategier för att bekämpa Imposter Syndrome. Genom att acceptera imperfektion, fokusera på framgångar, bygga nätverk, fortsätta lära sig och vara snäll mot sig själv kan man hantera problematiken. Vi får lyssna på deras perspektiv och erfarenheter och genom det få värdefulla insikter för att ta kontroll och utvecklas som utvecklare.

Det bjuds på pizzaslice, öl och efterföljande AW.

Moderator: Leon Wolczynski 

Plats: Tegelmagasinet, Biblioteksgatan 9, 831 30 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 40 

Språk: Svenska

ONSdag 18 okt.

KNOWIT

ONS. 18/10 Kl. 12.00–13.00

EDGE COMPUTING FÖR SMARTARE ENERGI

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Med hjälp av edge computing, uppkoppling till cloud, starka säkerhetslösningar och gedigen dataanalys har Knowit tillsammans med Statkraft tagit fram en plattform för uppkopplade kraftverk. Genom att digitalisera vattenkraften och fokusera på en innovationsstrategi har möjligheten öppnats upp för att effektivisera produktionen och minska behovet av manuell styrning.

 

Häng med på en lunchföreläsning med inblick i hur de digitala lösningarna banar väg för framtidens energikällor. Det bjuds på lunch och intressanta spaningar från Statkrafts digitaliseringskoordinator Andreas samt Knowits utvecklingsteam. Detta vill du inte missa!

Föreläsare: Statkrafts digitaliseringskoordinator Andreas samt Knowits utvecklingsteam

Plats: KnowIt, Rådhusgatan 56, 831 34 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 50 

Språk: Svenska

KNOWIT
ndw mobbprogrammering.jpg
CYGNI

ONS. 18/10 Kl. 17.00–19.00 AW

MOBBPROGRAMMERING OCH SNAKEBOT!

Mobbprogrammering, vad innebär det och går det att göra det på distans? Cygni bjuder in till en kväll där ni kommer att få lyssna på en av våra utvecklare berätta om vad mobbprogrammering är, samt om det är möjligt att göra det effektivt även när man inte befinner sig på samma fysiska plats.

Efter föreläsningen kommer ni att få möjlighet att utöva mobbprogrammering i praktiken genom att man i små grupper bygger egna snakebots - och på slutet kommer det att avgöras vem som har den bästa snakeboten i Östersund!

Naturligtvis kommer det även att bjudas på god mat och dryck! Välkomna!

Föreläsare: 

Plats: Tegelmagasinet, Biblioteksgatan 9, 831 30 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 40 

Språk: Svenska

TORSdag 19 okt.

BONTOUCH

TORS. 19/10 Kl. 12.00–13.00

The making of a confetti animation - An Introduction to computer graphics

Join in on an adventure to unravel the mysteries of computer graphics by using a simple two-dimensional canvas to simulate and display a three-dimensional world. This will be showcased by implementing a confetti particle system using a simple set of technologies which will come to life by applying teeny-tiny bit of mathematics.

The talk will be based in an iOS environment but fear not, since mathematics is a universal language, the concepts brought up in this talk are entirely platform agnostic.

If you take away one thing from this talk, let it be this: there is no such thing as too much confetti.

Lunch will be served.

Föreläsare: Timas Ljungdahl, iOS developer at Bontouch

Plats: Bontouch Studio, Samuel Permans Gata 9, Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 50 

Språk: Engelska

ndw aw.jpg
NORTHERN TECH REPUBLIC

TORS. 19/10 Kl. 17.00–22.00

AW

Vi avslutar veckan på topp, med en gemensam AW på Clarion (Strawberry) Östersund. Vi bjuder in till mer inspiration, skön musik och dryck.

För inspirationen står Ola Lidmark Eriksson, även känd som Fantomen. Ola är en banbrytande dataanalytiker och maskininlärningsexpert inom fotboll. Han jobbar på Fotbollskanalens program Fotbollslabbet och är Chief Technology Officer (CTO) för Football Analytics Sweden. Dessutom är han grundaren till Playmaker, ett verktyg som använder programvarualgoritmer för att omvandla fotbollsdata till insikter och analyser om spelare. Ola bor i dag i Stockholm men har starka rötter till Jämtland och det var här hela resan började tillsammans med Östersunds Fotbollsklubb och dåvarande tränaren Graham Potter.

Utöver detta bjuds de på sköna toner från DJ Duon Boden&Thofelt.

Och en välkomnande kall dryck av preferens.

Plats: Strawberry (Clarion), Prästgatan 16, 831 31 Östersund

Max antal deltagare i lokalen: 80 

Språk: Svenska

bottom of page