top of page
soprasteria_marcus_porträtt.jpg

Marcus är en av stans talangfulla utvecklare som flyttade tillbaka till Jämtland efter några år i södra Sverige. Marcus jobbar idag som java-utvecklare i en nationell eHälso-leveranser. Teamet sitter på flera orter i Sverige och kunden har sitt kontor i Stockholm. Att arbeta agilt är en självklarhet och de jobbar med nya och spännande tekniker så som Openshift, Spring Framework, Spring Boot och React.

 

Varför flyttade du hem?

Efter att ha bott i Linköping i några år kände jag att Jämtland och Östersund kallade på mig. Jag flyttade hem till Jämtland sommaren 2015 för att komma närmare fjällen, naturen och för att få riktiga vintrar. 

 

Hur är det att arbeta inom IT i Östersund?

Det är bra. Det finns en hel del företag lokalt som på olika sätt jobbar med IT och systemutveckling. Det har även hänt mycket under de åren jag bott i Östersund. Nu finns det flera nya spännande företag som etablerat sig i Östersund vilket bidrar med mycket positivt för hela branschen här i Östersund.

För mig som konsult som jobbar mycket med både kunder och kollegor på andra håll i Sverige så fungerar det väldigt smidigt med kommunikationer ner till Stockholm dom gånger det inte räcker med våra vanliga Skype-möten och man faktiskt behöver träffas och ses på plats.

 

Vad är det viktigaste för dig i yrkeslivet?

Det absolut viktigaste för mig är att få jobba med uppdrag som är utmanande och där jag får möjlighet att hela tiden lära mig nya saker. Det är även viktigt att kunna känna att det jag jobbar med gör en skillnad och bidrar med förbättringar för mina uppdragsgivare och helst även för samhället i stort.

Jag har roligast på jobbet när…

... jag tillsammans med mina fantastiska kollegor får ta mig an nya problem och skapa spännande lösningar som inte bara löser det aktuella problemet utan även skapar nya värden för både uppdragsgivare och samhälle.

 

Vad gör du på fritiden?

När jag inte sitter på kontoret så tar jag varje chans jag får att ge mig ut i den Jämtländska naturen. Friluftsliv av olika slag samt löpning och framförallt längdskidor upptar en stor del av min tid. I Östersund är man bortskämd med att nästan 6 månader om året ha tillgång till skidspår av världsklass. Allra helst befinner jag mig till fjälls på ett par skidor och har siktet inställt på några avlägsna fjälltoppar.

Marcus

bottom of page