top of page
Cypercom_medarbetarporträtt_Foto_Kenne

KENNETH

skog ryggsäck.jpg

Kenneth Gustavsson heter jag och flyttade till Jämtland och Östersund för att få mer tid till mina fritidsintressen men samtidigt kunna fortsätta arbeta med det jag gillar. Tidigare har jag bott i Stockholmsområdet och arbetat med mjukvaruutveckling men efter att ha arbetat en par säsonger på en fjällstation i västra Jämtlandsfjällen kände jag att jag inte ville lämna Jämtland. Jag bestämde mig därför för att flytta till Östersund och fortsätta att arbeta med mjukvaruutveckling här. 

Min fritid

Min fritid spenderar jag gärna utomhus för att få ro och fysisk stimulans, antingen springandes eller till fjälls på skidor. En klar fördel med Östersund och Jämtland är det finns mycket härlig natur i närheten som det är enkelt att ta sig till. Att ha en arbetsgivare som tillämpar flexibla arbetstider är viktigt för mig, speciellt här. Då har jag möjlighet att ta en löptur på lunchen upp på Frösöberget och se fjällen locka i horisonten. Eller att ta ledigt en dag med finväder för att åka iväg till ovannämnda fjäll och tura en heldag. I skrivande stund njuter jag för fullt av vårvintern men fjällkartorna ligger framme och sommarens löpturer börjar ta form. Att bo här är lite som att ha semester varje helg, året runt. 

Mitt arbete

Med min tidigare erfarenhet som mjukvaruutvecklare inom fordonsbranschen och en blandning av tekniker var det inga problem att hitta en intressant arbetsgivare som matchade mina preferenser. Idag arbetar jag med ett par projekt där vi utvecklar webapplikationer för ett företag inom telecom-industrin och hos min arbetsgivare har vi många andra uppdrag inom andra branscher vilket ger mig möjlighet till varierade arbetsuppgifter. Hos min nuvarande arbetsgivare har jag både kunnat dra nytta av tidigare erfarenheter och haft möjlighet att lära mig nya tekniker. Jag vet att jag, både hos nuvarande och andra arbetsgivare i Jämtland, antingen kan fortsätta arbeta med liknande uppdrag eller byta till något nytt och samtidigt bo kvar och njuta av allt det jag flyttade hit för. 

bottom of page